Genk greep Westerlo meteen bij de keel. Pudil stuurde in de eerste minuut met een verre pass Vossen diep, maar de topschutter zag zijn trap op de paal stranden.

Op het kwartier ontsnapte Westerlo opnieuw aan een achterstand toen een sterke Vossen een voorzet van Buffel rakelings voorlangs plaatste.

Genk was de hele eerste helft dominant en ook De Bruyne, Vanden Borre en Ogunjimi kregen kansen. Maar het ontbrak de thuisploeg aan efficiëntie. Westerlo beperkte zich tot verdedigen en kon slechts één keer dreigen via Dekelver.

Na de rust was het de beurt aan Ogunjimi om het doelhout te testen. Even later mikte hij een voorzet van Vossen net naast. Genk miste kans op kans en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus.

Dekelver miste nog na een mooie doorsteekpass van De Petter, maar op tien minuten van het einde vond Paulo Henrique wel de weg naar doel.

Tot overmaat van ramp voor Genk werd het nog 0-2. Na een scherpe counter legde Henrique de bal breed voor de ingevallen Farrsi.